Echipa de volei a Zalăului, tot mai aproape de a deveni vicecampioana României

Situată pe locul doi la finalul sezonului regultat, SCM Zalău a avut o evoluţie foarte bună în primul turneu din cadrul fazei a doua, în care se va stabili campioana României. Voleibaliştii zălăuani au obţinut trei victorii din tot atâtea partide disputate, învingând chiar şi campioana României, Arcada Galaţi, pentru a doua oară în acest sezon.

Primul turneu s-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”, Arcada Galaţi, SCM Zalău, Steaua Bucureşti şi SCMU Craiova fiind cele patru echipe calificate în turneul primelor patru.

În primul duel, zălăuanii pregătiţi de Sorin Pop şi Marius Lazăr au învins cu 3 – 0 Steaua, după 25 – 21, 25 – 15 şi 25 – 17 în cele trei seturi. Tot în prima zi, Craiova s-a impus cu 3 – 2 în faţa campioanei, Arcada Galaţi. Forma bună a Zalăului a continuat şi în ziua a doua, SCM-ul câştigând cu 3 – 1 duelul cu Arcada. După 25 – 22 în favoarea zălăuanilor, în primul set, gălăţenii s-au impus cu acelaşi scor în actul secund. Formaţia zălăuană şi-a revenit după actul pierdut, câştigând următoarele două cu 25 – 22 şi 25 – 23.

În celălalt meci al zilei, Craiova a învins Steaua cu 3 – 1, după 25 – 19, 21 – 25, 25 – 23, 25 – 23.

Sâmbătă, în ultima zi a turneului, SCM Zalău şi Universitatea Craiova urmau să se dueleze pentru a treia victorie, ambele având câte două succese în partidele de joi şi vineri. Zălăuanii au condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi, după 25 – 22, 21 – 25, 25 – 19, dar oltenii nu au cedat şi au trimis setul în tie-break, după 25 – 18 în parţialul patru. Decisivul a fost echilibrat până spre final, când Zaalăul s-a desprins decisiv şi a încheiat conturile la 15 – 11, Mihălescu închizând meciul după un atac.

În urma celor trei victorii, SCM Zalău a acumulat 54 de puncte, menţinându-se pe poziţia secundă, la patru lungimi în spatele liderului, Arcada Galaţi. Locul trei este ocupat de Craiova, cu 50 de puncte, iar pe patru este Steaua, cu 47 de puncte.

Turneul doi din faza a doua, la finalul căreia se va decerna titlul de campioană, medaliile de argint şi cele de bronz, este programat la Galaţi, în perioada 15 – 17 aprilie.

 

 

Leave a Comment